Tuesday, March 3, 2015

Želudac , dvanaesterac


Želudac- Biljna formula za poboljšanje rada želuca
Dejstvo: Štiti i obnavlja sluzokožu želuca i dvanaestopalačnog creva. Sprečava gasove, bolove izazvane čirom, mučninu i gastritis.

Formula je sa smanjenim procentom alkohola.
Sastojci: Matičnjak, kamilica, morač, sladić, hajdučka trava, ulje menta.
Količina: 50 ml
CENA: 690 din/ 7 Eu/14KM
Matičnjak je poznat po svom ulju koje ima umirujuća dejstva na sluzokožu, ali i po citrolu koji deluje protiv grčeva. Reguliše proces lučenja žuči, sprečava razvoj bakterija i nagona za povračanje. Efikasan je kod upale ždrela i grkljana, sluznice želuca i creva.
Kamilica sadrži supstance koje sprečavaju zapaljenske procese, nadimanje i gasove. Ima umirujuća svojstva na čitav digestivni sistem. Umiruje desni, jednjak i sluzokožu želuca.
Morač pomaže odstranjivanje svega što jetra i žučna kesa izbace i ublažava grčeve, iritacije i nadimanje.
Sladić je vrlo lekovita biljka koja ima primenu kod raznih oboljenja. Njegova jedinjenja su heterozidi i kisele materije kojima deluje ne samo kod plućnih bolesti već i na probleme sa želucem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše hormone.
Ulje mente. Neverovatna je lekovitost i širina primene biljnih ulja, pogotovo ulja mente. Svojim isparljivim jedinjenjima ubija bakterije, smiruje tkivo, osvežava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolja, poboljšanja apetita itd.
Hajdučka trava ima umirujuće i antiinflamatorno dejstvo, sprečava zapaljenske procese, dezinfekciono je sredstvo. Spolja se koristi kod opekotina, gnojnih rana, čira, ekcema, i u vidu kupke ili kompresa.
Doziranje: 70 kapi 3 do 5 puta dnevno pre oborka samo bez mešanja vodom , sokom I čaja!
Rok upotrebe neogranicen!

No comments:

Post a Comment