Wednesday, March 4, 2015

Biljni sprej za grlo i krajnike


Grlo
Biljna formula za krajnike i grlo u vidu spreja
Dejstvo: Pomaže kod prehlade i gripa, uklanja štetne mikroorganizme iz grla.



Sastojci: Ehinacea (Echinacea purpu¬rea), beli luk (Allium sativum), ljuta aleva paprika (Capsicum annuum), nana (Mentha x piperita)
Količina: 50 ml
CENA: 690 din/ 7 Eu / 14 KM
Formula za grlo predstavlja mešavinu biljaka koje uništavaju štetne mikroorganizme u ustima i grlu, smiruju upalu, podstiču cirkulaciju i pojačavaju rad imunog sistema. Veoma je koristan kod gripa, prehlade, angine, bolova pri gutanju i upale ždrela. Koristi se u vidu spreja.
Biljke koje se koriste u ovoj formuli su sledeće:
Ehinacea je verovatno najjači stimulator imunog sisitema koji je pronađen u prirodi. Jedinjenja iz ove biljke direktno stimulišu proizvodnju leukocita, interferona i interleukina poboljšavajuči tako svaki aspect imunog odgovora. Osećaj trnjenja i peckanja u ustima takođe potiče od njenih jedinjenja i znak su pobude receptora i krajnika.
Beli luk predstavlja najbolji prirodni antibiotik, koji uništava kancerogene i masne ćelije. Njegov jak ukus i miris potiču od njegovih sumpornih jedinjenja koja uništavaju sve mikroorganizme, čiste jetru i krv, podstiču iskašljavanje i čišćenje pluća.
Ljuta paprika. Pored belog luka ova biljka ima ključnu ulogu u svim procesima oporavka. Uloga ljute paprike jeste da poveća dotoka krvi u sve delove tela, čime se podstiče efikasnija borba imunog sistema.
Osećaj pečenja i temperature koji ona izaziva predstavlja deo procesa oporavka u kome kapsicin odstiče ćelije imunog sisitema u jaču borbu protiv neprijatelja.
Ulje mente ima moćna lekovita svoj stva i širok spektar primene. Svojim isparljivim jedinjenjima ubija bakterije, smiruje tkivo, osvežava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolje, poboljšanja apetita i dr.
Način upotrebe: Nekoliko puta dnevno, po par puta poprskati grlo. Promućkati pre upotrebe.
Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.
Rok trajanja: Neograničeno.
Kontakt: testintolerancije@gmail.com
http://prirodnamedicina-slobodanmaslic.blogspot.com/
Tel. 064 16 85 850, SRB
BiH +387 65 624 726

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.