Sunday, October 10, 2010

रेसिमो STOP STARENJU

Mleko je zaista najbolja hrana od svega?

Ukoliko ste tele! Ljudsko telo moze do najkasnije druge godine zivota da svari mleko, vise tesko nego lako. Nakon toga se u telu vise skoro ne proizvodi enzim laktaza, koja razlaze laktozu. To je opet jedan od glavnih uzroka celulita. To je kao kad telo pokusava da metabolise plastiku, ali jos gore. Iz nekog razloga, telo doponuje te nesvarljive „plastike“ negde u telu, jer ne zna sta da radi sa tim. Kod zena je to cesto zadnjica i butine.

Kod mene su to bile bubuljice i veliki cirevi. Tek kada sam prvi put postio, zapalo mi je za oko da vise nemam bubuljice, i tako sam brzo uhvatio uzrocnika. Jedino mleko koje treba da se pije jeste majcino. Kravlje mleko je za telad a ne za ljude. Covek je jedino zivo bice, koje pije mleko, i pri tome od druge vrste!

Ali gde dobiti kalcijum? Pa on je vazan za kosti i zube! Sigurne ne iz kravljeg mleka!

Nama se na zalost uspesno sugerise, da je mleko zato tako lepo belo, zato sto je puno kalcijuma.. Ali onda je i majonez pun kalcijuma... Pomesajte vodu i ulje uz kap zumanjca kao emulgator, i dobicete tecnost koja je bela kao mleko. Svaka emulzija je bela. A to u prvoj liniji nema nikake veze sa kolicinom kalcijuma, nego sa lomljenjem svetlosnih talasa. Kravlje mleko nije liferant kalcijuma nego pljackas kalcijuma!

Dokazano je da kalcijum iz mleka ne koristi telu nista, zato sto posebno pasterizovano mleko broji u zakiseljivace tela i zato nagnje ka tome da izvlaci kalcijum iz tela za neutralizaciju kiseline.

Tu se radi o vama kao kupcu a ne o vasem zdravlju.

Dobro iskoristljiv kalcijum je jako prisutan u povrcu. Kod ca. 8000 Kineza iz zabacenih regija, koji ne poznaju ni mleko ni sir kao „izvore kalcijuma“, naucnici su otkrili da oni ne poznaju osteoporozu, koja je kod nas sveprisutna. Oni primaju svoj kalcijum samo iz biljaka. Zasto i mi zapadnjaci ne bi dobijali svoj kalcijum iz biljaka. Kalcijum difunduje normalno kroz crevo u krvne sudove, i odatle npr. kao fosfat u kosti. Kiseli metabolicki milje neutralise vecinu tog kalcijuma, da bi izgladio tu novu poplavu kiseline. Preradjeno mleko stvara tako kiselu klimu, pa zato za njegovu metabolizaciju treba vise kalcijuma, nego sto ga ono donosi. Tako jednostavno je dokazati stetnost mleka. Isto tako i prosirenu intoleranciju laktoze:

Intolerancija laktoze je kod mnogih naroda siroko prosirena i pogadja kod razlicitih etnija u SAD 95% azijata, 74% indijanaca, 70% afrikanaca, 53% latinoamerikanaca i 15% belaca.

Pri tome nastupaju razliciti simptomi, kao smetnje u probavi, proliv i nadimanja, koje nastaju tako, sto te osobe ne mogu da luce enzime, kojima bi se provario mlecni secer laktoza. Dalje se pijenjem mleka osim tih simptoma povecava rizik da se dobiju i hronicne bolesti i smetnje.

„Mit, da osteoporoza nastaje nedostatkom kalcijuma je izmisljen, da bi se mlecni proizvodi i kalcijum-preparati prodavali bolje. U tome nema nimalo istine. Zene SAD-a trose na svetu najvece kolicine kalcijuma, pa ipak je kod njih stopa osteoporoze na svetskom vrhu. Konzum jos vise mlecnih proizvoda i kalcijum-preparata nece promeniti na ovoj cinjenici bas nista.“

Dr. John McDougall

„The McDougall program for women“

„Povezanost izmedju uzimanja zivotinjskih proteina i broja preloma kostiju je izgleda jednako jaka kao i povezanost izmedju pusenja i raka pluca.“

Dr. T. Colin Campbell

„U medjuvremenu je izgleda jasno, da mleko ne predstavlja resenje za osteoporozu. Nasuprot, ono je deo tog problema“

Dr. Charles Attwood

Ove citate ja navodim samo zato sto velike korifee cesto ostavljaju jak utisak, ukoliko menu jos uvek ne verujete dovoljno. Ne znam sta sada mislite o meni, ali sada mozete da vicete na doktore, a ja da imam svoj mir...

Koja zivotinja ima najvece zube? Zar to nije slon? Sta mislite, koliko tona mleka mora da pije jedan lon, da bi razvio tako mocne kljove (67% kalcijuma)?

Verujem primecujete, sta hocu da kazem. Jednostavno ne zelim da pisem nesto sto ce usi prijatno da golica.. Jednostavno je lepo videti, kad ljudi dodju k sebi, i razmisljajuci dozive svoj zivot u punoj slobodi.

Ko ne cezne za rakom, mozdanim udarom, osteoporozom ili kardiovaskularnim bolestima, taj bi trebao pod hitno da pocne da razmislja o normalnim navikama u ishrani. Ukoliko zelite da zadrzite svoje zube, nemojte piti kupovno mleko!

Jos nesto, mleko je kao zlezdani sekret sve drugo nego privlacno: 1ml svezeg mleka sadrzi prosecno 363000 belih krvnih zrnaca i 24400 bakterija, slicno razredjenom gnoju.

Sveze mleko je ipak puno podnosljivije od fabrickog, i biva cak blago bazno i ili neutralno metabolisano. Ali skoro je nemoguce, doci do svezeg nepreradjenog mleka.

Ponekad malo parce svezeg sira, sigurno nece naskoditi zdravlju, posto je tu nesvarljivi kazein vec donekle pocepan i problematicna laktoza je prilicno razgradjena.

Radi se o kolicini, i radi se o tome, da se vecinu vremena hranimo zdravo. Onda povremen konzum nezdravih stvari nije toliko stetan, a apetit za takvim stvarim ionako polako odlazi!

Ne biti savrseno zdrav znaci starenje

Da li imate suvu kozu oko laktova, da li se zubno meso povlaci, kosa sedi itd? To vise ne znaci savrseno zdravlje, da ni ne spominjemo prave bolesti, zar ne? Bolest znaci starenje, i starenje je jedna vrsta bolesti.

Neki ono sto cu sad spomenuti ne smatraju za bolest. Ali to ipak ima simptome, koji da nisu tako normalni i svakodnevni kod starecih ljudi, bi bili oznaceni kao bolesti, kao npr. kod lica.

Sta jedno staro lice cini starim? Sta je na njemu bilo drugacije, kad je bilo mlado? Ja cu vam reci. Usi postaju vece, isto i nos, vezivno i potporno tkivo visi, koza postaje tanka. Sve u svemu, lice se jako menja sa godinama. A ocigledno su usi i nos odlicni kolektori sljaka (stvrdnuti kiseli, mineralizovan loj), i stoga povecavaju volumen. I tako ljudima stoji na licu napisano upozorenje: „oprez, staris!“

Ja jako postujem mudrost starih ljudi, to zelim da naglasim. Ali da li verujete, da je neko sretan sa tim, sto se u starosti ljudima kroz bore urezuje u lice?

Primer bolesti nastalih od prezakiseljenosti:


Astma, osteoporoza, infarkt, oboljenja zlezda, kila, pucanje tetiva, sinusitis, bolesti zeludca i creva, otvorene rane na nogama, rak, stete na jetri, kamen u bubregu i zuci, secer u starosti, tinitus i problemi sluha, bolesti prostate, zenske tegobe, edemi, mozdani udar, zama gljena sociva, parkinson, alchajmer, alergije, bradavice, debljina, karijes, gorusica, znojenje nogu, gljivicno oboljenje, impotencija, neplodnost, hemoroidi, smrad tela, visok holesterin, visok pritisak, problemi sa prokrvljenosti, prosirene vene, bronhitis, genitalne gljivice, problemi sa kicmenim diskovima, artroze, reuma, giht, arterioskleroza itd....


Opasna „kisela ukocenost“


Eritrociti su normalno okrugli i elasticni. Ukoliko to nisu, postoje problemi sa prokrvljenoscu. Dok znaci, krv kruzi kroz telo, oni izmedju ostalog stalno prolazi kroz kapilare. To si krvni sudovi tanji od kose, koji moraju da stignu do svake celije. Oni su neverovtno tanki. Toliko tanki, da je crveno krvno zrnce (7,5 mikrometara) 2-3 puta deblje od kapilara (2 mikrometra).

Nasi eritrociti su normalno jako elasticni, tako jako, da se bez problema izduze i prolaze kroz uske kapilare. Tada izgledaju kao mali torpedo. Samo tako oni uspevaju da dodju do svake celije i donesu joj kiseonik i hranu i odnesu otpatke. Tako je u normalnoj situaciji.

Cesto su eritrociti vec toliko osteceni, da ne mogu vise da obavljaju svoju prirodnu funkciju kako treba. Oni postaju kroz prezakiseljenj prilicno cvrsti. Dolazi do tzv. „kisele ukocenosti“ i time do neishranjenosti tkiva.

Kroz opterecenje kiselinom se koce i stvrdnjavaju eritrociti i nisu vise dovoljno elasticni da se akomodiraju na uski prostor kapilara. To je glavni razlog lose prokrvljenosti i odlucujuci faktor starenja, a i prvi razlog infarkta (zacepljenja). Znaci ukocenost eritrocita, tj. Kisela ukocenost je jedna od daljih formi starenja u slagalici starenja.

Jer, lose prokrvljene celije, koje nemaju mogucnost da odstranjuju otpadke i ne primaju dovoljno hrane umiru puno brze. One se dave u sopstvenom smecu i nedovoljnom snabdevenoscu kiseonikom. Dolazi do slabije prokrvljenosti tkiva, sto dovodi do nedostatka kiseonika u tkivu. Zbog toga umiru i zdrave celije i pocinju same da budu izlozene vrenju od cega se prezakiseljenost jos povecava. To je najgori stepen trosenja celija. Na to dolazi jos i do obrazovanja „stubova novcica“ od eritrocita. Oni su samo jos plivajuce, neaktivne gomile, koje izgledaju kao da ih je neko naslagao jedne na druge.Kroz to onda postaju kompletno neaktivni.

Ali sve to nije tako strasno, zasto bi onda postojali za svaki slucaj uzeti voljeni medikamenti. Tako voljeni, da vise ne zele tek tako da napuste telo. Cesto se moze decenijama kasnije dokazati u crevu, koje ste medikamente uzimali kao deca. Zamislite, dobili ste neki lek kao dete protiv npr. Osipa, i sa 50 godina jos uvek pronalazite taj lek u crevima!

A sada trebaju da dodju na red i novi „lekovi“. Toj u najvecem broju slucajeva funkcionise na prirodan nacin, bez propratnih smetnji. Sve sto smo ikada pojeli ostavlja svoj trag u telu u vidu sljaka. Sljake rastu jako polako ali zato jako sigurno...

Svega sto ste kao otrove i sljake deponovali u telu se moze i osloboditi, samo treba znati kako.

3 comments:

  1. Podrzavam sve izneto i zato uvek treba da pazimo na Ph vrednost krvi.Barem takva kontrola nije skupa.A malo vise informiranosti koji produkti su alkaliziracki,to treba cesce jesti
    Pozdrav Mitko

    ReplyDelete
  2. da, trebalo bi da povedemo vise racuna o pH hrane koje unosimo svaki dan!

    ReplyDelete
  3. postovanje skorije sam naisao na vas blog,tekst je iz knjige koju imam ali neznam ko je autor. Da li mozda vi znate?
    pozdrav

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.